Over mij

Ik ben Jan Maarten van der Ree, vader, wandelaar, hockeyer en in 2001 gestart als advocaat. In die rol heb ik veel (internationale) ondernemingen bijgestaan en ervoor gezorgd dat zij juridisch op orde zijn. Niet alleen door te adviseren maar ook door te procederen.

Omdat ik graag in het bedrijfsleven wilde werken heb ik in 2008 mijn toga aan de wilgen gehangen. Anders dan de advocatuur maar niet minder leuk. Aan tafel met de beleidsbepalers van de onderneming. Dicht bij het vuur. Meewerken aan nieuwe plannen om juist te voorkomen dat deze halverwege juridisch niet uitgevoerd kunnen worden.

 

Ik denk graag vanaf het begin (kritisch) mee met de betrokken partijen over een oplossing waar alle partijen beter van worden. Ik kijk dan ook verder dan mijn neus lang is. Ik hou van helder geformuleerde deals en contracten, die voor iedereen begrijpelijk zijn. Ik streef daarbij naar duurzame handelsrelaties. Dat ik ervaring heb als advocaat en als bedrijfsjurist maakt dat ik weet waar een ondernemer tegen aan kan lopen maar ook hoe dit kan worden opgelost. Liefst zo pragmatisch mogelijk.

In 2019 heb ik besloten om voor mijzelf te gaan werken. Met mijn kennis en kunde wil ik meer dan één organisatie helpen. Tijdelijk op interim basis of op afroep.

 

Juridisch op orde, financieel naar voren! Dat is altijd mijn doel. Om bedrijven succesvol te laten groeien. Maar er ook voor te zorgen dat ze bij tegenslag er van verzekerd zijn dat hun juridische zaken op orde zijn en ze daardoor gespaard blijven van financiële schade.

Werkervaring

Bugaboo International B.V.

mei 2010 – januari 2019

MEXX Europe B.V.

oktober 2008 – mei 2010

Van Diepen Van der Kroef Advocaten

juni 2006 – oktober 2008

Russell Advocaten

mei 2001 – juni 2006

Mijn opleidingen

  • Grotius Nationaal en Internationaal Contracteren, postdoctorale specialisatieopleiding – Radboud Universiteit
  • Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) – Erasmus Universiteit
  • Beroeps- en Stageopleiding Nederlandse Orde van Advocaten
  • Universiteit van Utrecht, privaatrecht